OM OSS

I december 2013 förvärvade vi, Ann-Louise Skaar och Lars-Göran Skaar, Bosgården Hornborga, vid Hornborgaåns mynning. Vi driver ett ekologiskt lantbruk med tvåhundra köttdjur av rasen Aberdeen Angus.

Vårt arbete

Mycket av vårt arbete går ut på att vårda markerna på ett hållbart sätt och vi ser oss nog mer som naturvårdare än lantbrukare. Vår vision är att gården ska bli än mer levande och ge fler arbetstillfällen. Vi är tacksamma över att ha hittat denna vackra plats att förverkliga vår livsdröm på! Vi vill gärna att även du ska få njuta av allt det sköna som finns häromkring.

Vår gård

Till vår gård hör tre stugor, som på 50-talet uppfördes som arbetarbostäder, åt de som knegade på jordbruket. Stugorna ligger en och en, behagfullt belägna utmed ån. Dessa går idag att hyra för företag och privatpersoner.

Hitta lugnet

Här är så lugnt att du nästan kan höra dina egna hjärtslag. Denna lummiga plats inbjuder verkligen till ro och reflektion. Kanske får du syn på en ko från frukostbordet eller så glider änderna förbi i ån i kvällningen, just när du ska tända grillen? Varför inte fundera ett slag på hur trädgårdsmästaren, lärarinnan och ladugårdskarlen hade det – de som en gång verkade här och bebodde stugorna?