Jägarexamen

Jägarskolan hos Bosgården Skyttesällskap v.44 2023

Välkommen hit till oss i en inspirerande miljö för att ta din jägarexamen, eller rättare sagt till nästa steg i livet ut i naturen. Under kursen får du veta mer om natur, artkunskap, jaktbart vilt, viltvård, vapensäkerhet och mycket mera.

Med hjälp av kursledare Karl-Johan Brindbergs, som har stor erfarenhet av såväl jakt i alla former som viltvård, skytteinstruktör och flerfaldig EM/SM medaljör i skytte, blir du utbildad på bästa tänkbara sätt. Marcus Elf medverkar också som kursledare. Han har en gedigen jaktlig bakgrund och många års aktiv skytteerfarenhet i bagaget

Vår jägarskola erbjuder skytteträning i skjutbio med instruktör, den är grundlig och inkluderar det du behöver för att nå ditt mål, Jägarexamensbeviset!

Höstens komprimerade jägarskola sker i teori och praktik under 5 heldagar med totalt 40 utbildningstimmar.

Vid två tillfällen under utbildningstiden ingår grunderna i kulskytte i skjutbiografen med 22Lr. Övrigt skytte sker på Sparresäters jaktskytteklubb vid fyra tillfällen. Ammunition ingår ej. Medtag kläder för utevistelse.

Kurslitteratur, Jägarskolan från Svenska Jägareförbundet. Innan kursstart ska allt kursmaterial vara genomläst.

I kursavgiften ingår helpension i dubbelrum, glöm ej att meddela specialkost/allergier i förväg.

Examen: Proven kommer att avläggas på godkänd närliggande skjutbana. Provavgifter till Naturvårdsverket tillkommer, eventuell extra ammunitionskostnad likaså.

Plats: Skjutbiografen Bosgården Hornborga, Broddetorp 

Tid: tisdag 31 okt kl. 19.00 till söndag 5 nov kl. 17, 2023

Teoriprov: kommer att avläggas på lördagen, därefter praktiska prov för alla deltagare som bestått teoridelen. Eventuella omprov på söndagen.

Kursledare: Karl-Johan Brindbergs/Marcus Elf

Kursavgift: 11 500 kr.

12 kursplatser finns, så först till kvarn gäller, kursen verkställs så fort vi har nått 10 anmälningar. Avbokning sker kostnadsfritt fram t o m 2 veckor innan kursstart.

Anmälan:

Klicka vidare på någon av länkarna för anmälan.

www.kurser.se

www.studieframjandet.se

 

Vid frågor ring 0708–821908